• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till PMU Second Hand

PMU Second Hand i Piteå vinner pris och nomineringar

”Det här känns som ett kvitto på att vi är på helt rätt väg, det är fantastiskt roligt”, säger Anna Wikman, butikschef på PMU Second Hand i Piteå som fredagen den 24 februari tillsammans sitt team på PMU i Piteå fick motta Årets hållbarhetspris i Piteå Business Awards. Och PMU Second Hand i Skellefteå har blivit nominerad till Årets handelsföretag.

 

Under festliga galaförhållanden delar Piteå kommun och den lokala företagarföreningen årligen ut priser till lokala företag i olika kategorier. Syftet är att hylla goda förebilder och glädjas åt framgångar. För första gången vann PMU Second Hand ett av de åtta prisen och fick Årets hållbarhetspris.

 

Motivering:

”Hållbarhet som känns! PMU:s vision och dröm är en värld fri från fattigdom, hunger, förtryck och våld med fokus på fred, jämställdhet och demokrati. Här får saker och ting ett andra liv och är även en träffpunkt för många människor i olika åldrar. Tillsammans gör man skillnad och viljan att skapa en bättre värld.”

 

Nästa år firar butiken 10 år och redan på måndagsmorgonen efter prisutdelningen samlades nuvarande och tidigare anställda samt en stor grupp av volontärer från åren som varit för att fira det nyvunna priset. Teamkänslan som alltid varit stark har nu fått växa sig ännu starkare och alla känner sig stolta över erkännandet att deras arbete gör skillnad för människor både lokalt och globalt, berättar butikschefen Anna Wikman.

 

– Vi har gjort detta tillsammans och nu fick vi verkligen ännu mer energi och gas att fortsätta arbetet. Vi är ödmjuka inför vinsten, samtidigt känner vi att vi är värda priset. Det var hög tid att second hand-branschen fick komma in i finrummet. Det är en vinst på så många nivåer. Vi har länge varit en betydande miljö- och samhällsaktör i Piteå och tillsammans med hela PMU på nationell nivå. Vi är inte färdiga men det här känns som ett kvitto på att vi är på helt rätt väg, det är fantastiskt roligt.

 

Att secondhand numera är både trendigt och högt uppskattat hos allmänhet, företag och kommuner visar sig också på flera orter. Pingstkyrkans Second Hand PMU i Skellefteå har blivit nominerade till Årets handelsföretag med prisutdelning senare i mars.

 

Britt Lindqvist från PMU Second Hand i Skellefteå. Foto: Pingstkyrkan Second Hand PMU (Skellefteå).

 

En del av nomineringen lyder:

”När secondhand-varor ligger rätt i tiden både sett till trender och världsläget gör varje köp hos PMU verkligen skillnad, både för miljön och människors liv.”

 

– Det är en väldigt fin motivering, vi känner oss hedrade, säger Britt Lindqvist, butikschef på Pingstkyrkans Second Hand PMU i Skellefteå.

 

[2023-02-27]

 

 

Bilden i topp: Företaget Sunpine utser vinnaren till Piteås ”Hållbarhetspris”, som den 24 februari delades ut till PMU Second Hand i Piteå. Från vänster i bild: David Öqvist, VD Sunpine, Anna Wikman, PMU, Susanna Degerman, PMU, Faria Mashayekhi, PMU, Lina Hörnemalm, kommunikationsansvarig på Sunpine.