• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Burundi

I Musikhjälpen − PMU om Batwafolket i Burundi

Lördagen den 16 december var PMU med i Musikhjälpen för att berätta om minoritetsfolket Batwa som lever i Burundi, ett av världens fattigaste länder. Therese Svensson, programansvarig för centrala Afrika, var nyligen på besök i Burundi där hon bland annat träffade treåriga Penwily som är ett av de många barn som riskerar undernäring.

 

Batwafolket är diskriminerat och står ofta utan tillgång till försörjning, utbildning och hälsovård. PMU:s partner arbetar för att hjälpa dessa familjer att få tillgång till mat och arbetar för att de samtidigt ska kunna försörja sig själva. De får utbildning i jordbruk, organiseras i jordbruksgrupper och får stöd av en professionell agronom som följer upp skörden. Undernäringens konsekvenser blir ofta extra allvarliga för kvinnor och barn. Därför riktar sig projektet i första hand till familjer.

 

Se inslaget här nedan från Musikhjälpen där Therese Svensson berättar med om Batwafolket och hur PMU är med och arbetar mot undernäring!

 

Vad är Musikhjälpen?

En decembervecka om året engagerar Musikhjälpen hela Sverige till insamling för Radiohjälpens projekt för att förändra liv och lindra nöd runt om i världen. PMU är en av de organisationer som får pengar från Radiohjälpen till olika biståndsprojekt.