• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till Nyheter

Möt PMU på konferens och festival i sommar!

Denna sommar hoppas vi på glada återseenden, nya relationer och viktiga och fördjupade samtal när PMU deltar på Nyhemsveckan, Lapplandsveckan, Gullbrannafestivalen och i Almedalen. Kom och möt oss där!

 

PMU kommer finnas på plats både på Nyhem, Lappis och Gullbrannafestivalen under sommaren 2024 och där hoppas vi träffa dig! Passa på att möta någon ur PMU:s personal och lär dig mer om hur vi arbetar för att hjälpa människor att ta sig ur fattigdom och utsatthet.

 

På Nyhem och Lappis kommer du också kunna ta del av PMU:s korsord, göra ett quiz och framför allt vara med i vår nomineringstävling varje dag, med chans till fina priser. Håll utkik på våra sociala medier. Glöm inte heller att skänka en slant för att hjälpa barn i krig och konflikt. Vi berättar gärna mer om vad vi gör i länder som till exempel Ukraina, Kongo eller Israel/Palestina.

 

PMU Second Hand kommer även att sälja kläder och varor till fina priser. Handla där och gör skillnad både för liv och miljö! Smyckesdesignern Emma Israelsson lanserar i sommar ett nytt smycke ”Rom 12:21” i samarbete med PMU som finns möjlighet att köpa till förmån för PMU:s arbete. Den som värvar tre månadsgivare får smycket som premie.

 

Romarbrevet 12:21,”Låt dig inte besegras av det onda utan besegra det onda med det goda”

 

Fråga PMU

 

Just nu händer det omvälvande saker inom biståndet i Sverige (läs mer här)PMU är en över 2 700 organisationer som är med i en ny ansökningsprocess till Sida, där kanske 70 organisationer kommer få stöd – resten blir utan. Exakta antalet är oklart. Kom och uppdatera dig hos oss om biståndspolitiken som förändras totalt.

 

Seminarium på Nyhem och mc-ambulans på festival

 

På Nyhem anordnar vi seminarium om secondhand, församlingsplantering och vårt samhällsansvar. Secondhand har en fantastisk förmåga att hjälpa församlingar att lyckas i sitt uppdrag. Vi ger konkreta tips och verktyg till er som driver eller vill starta secondhand. Tillsammans med Pingst Ung arrangerar PMU även ett seminarium på Nyhem om barns situation i krig och konflikter – om vad vi kan och bör göra. Vi lyssnar på berättelser från Palestina och Ukraina samt från församlingsarbete med utsatta barn i Sverige (se program längre ned).

 

På Gullbrannafestivalen kommer PMU i år finnas på plats med en mc-ambulans som används i Burundi för att transportera gravida och nyblivna mödrar till och från lokala hälsocentraler. Dessa ambulanser tar sig fram på otillgängliga vägar där gravida annars hade behövt gå till fots för att nå sjukvård. På festivalen finns möjlighet att provåka mc-ambulansen och höra mer om PMU:s och Eezer Sveriges arbete för ökad mödrahälsovård i Burundi.

 

Rättvis energiomställning och biståndspolitikens förändringar

 

PMU strävar hela tiden efter att skapa plattformar för möte mellan samhälle, kyrka och politik. Vi vill träffa dig som enskild person men också politiker och församlingar. Därför finns PMU och Pingst även på plats i Almedalen. Under Almedalsdalsveckan sitter PMU med i panelsamtal kopplat till temat om förändringarna i svenskt bistånd och hur det påverkar världens utsatta samt i ett samtal om vi kan vara med och påverka så att vi bidrar till en rättvis energiomställning som inte ökar konflikter och brott mot mänskliga rättigheter. Vi är även med och modererar ett panelsamtal med rubriken: Ska biståndet svara på svenska behov eller vara till för världens fattiga? Se PMU:s och Pingst medverkan i programmet längre ned.

 

 

NYHEM

 

Seminarium: Onsdag 19 juni, 14:00

Arrangör: PMU

Plats: Nyhemshallen Entré

 

Seminarium: Torsdag 20 juni, 14:00

Arrangör: Pingst Ung och PMU

Plats: Nyhemshallen Entré

 

 

ALMEDALEN

 

Onsdag 26 juni, 08:00

Arrangör: PMU, Diakonia, Equmeniakyrkan, Studieförbundet Bilda

Plats: Adelsgatan 43, Vårdklockans kyrka
https://almedalsveckan.info/program/69856

 

 

Onsdag 26 juni, 15:00

Arrangör: PMU, Diakonia, Equmeniakyrkan, Studieförbundet Bilda

Plats: Adelsgatan 43, Vårdklockans Kyrka
https://almedalsveckan.info/program/69857

 

 

Torsdag 27 juni, 14:00

Arrangör: (G) som i Gud, Tidningen Dagen, Frälsningsarmén, Evangeliska Frikyrkan, Pingströrelsen (PMU och Läkarmission sitter med i panelen)

Plats: Mellangatan 21, Krukmakarens hus, Frälsningsarmén

https://almedalsveckan.info/program/71151

 

 

Torsdag 27 juni, 16:00

Arrangör: (G) som i Gud, Tidningen Dagen, Frälsningsarmén, Evangeliska Frikyrkan, Pingströrelsen

Plats: Mellangatan 21, Krukmakarens hus, Frälsningsarmén

https://almedalsveckan.info/program/71150