• Din varukorg är tom
Till shopen
Tillbaka till PMU Second Hand

PMU Second Hand i Skellefteå står som vinnare till Årets handelsföretag

PMU Second hand i Skellefteå tog hem priset som Årets handelsföretag. Överraskande, hedrande och roligt är några ord som beskriver medarbetarnas och volontärernas känsla efter prisutdelningen. 

 

Nu står det klart att PMU Second hand i Skellefteå, som drivs av Pingstkyrkan, vann Alvarpriset för Årets Handelsföretag. Priset delas ut på en årlig gala av näringslivsorganisationernas huvudmän i Skellefteå. Syftet med galan är att synliggöra framgångsexempel och framträdande insatser i Skellefteås näringsliv. Britt Lindqvist är butikschef och var med på galan för att ta emot priset. Hon beskriver det hela som en unik upplevelse. Trerättersmiddagen i Skellefteås nya stolthet, Sara Kulturhus, intogs med pirr i magen innan det stod klart att de vunnit.

 

– Prisutdelningen hölls på stora scenen och det blev jubel när vi som vinnare utropades, Jättekul! säger Britt Lindqvist.

 

Att de nominerades till priset var bara det väldigt hedrande. Därför kom det som en överraskning att de också vann. Samtidigt har de lagt ned ett hårt arbete och att då bli uppmärksammade på det här sättet är extra roligt menar Britt Lindqvist.

 

– Alla i butiken är ju naturligtvis väldigt glada och stolta. Att alla får cred för sitt arbete tycker är ju ett kvitto på att vi gör något bra. Vi är ett bra team och en sån här sak gör oss ännu starkare tillsammans. Vi-känslan stärks.

 

Efter vinsten har ett fyrtiotal av butikens personal och volontärer firat med smörgåstårta och tårta som alla fick ta åt sig av äran.

 

– Vi jublade och applåderade varandra.

 

Förutom att det är hedrande att vinna pris gör det samtidigt bra reklam för butiken och det arbete för miljön och världens utsatta som vinsten från butiken genererar. Britt Lindqvist hoppas att ännu fler Skellefteåbor ska bli nyfikna att göra ett första besök.

 

Bara för några veckor sedan vann även PMU Second Hand i Piteå pris. Läs mer om hur butiken mottog Årets hållbarhetspris i Piteå Business Awards här. De två prisen visar på hur secondhand-verksamheten tydligt blivit allt mer accepterat och uppskattat i samhället.

 

 

Motiveringen till vinsten för Årets handelsföretag lyder:

 

”Pingstkyrkans Second Hand arbetar med hållbar återanvändning genom försäljning av allt till hemmet eller fritiden. När second hand-varor ligger rätt i tiden både sett till trender och världsläge gör varje köp hos PMU verkligen skillnad, både för miljön och människors liv. Arbetet utförs till stor del av volontärer och överskottet går till kvalitetssäkrat bistånd. Strategin utgår från drömmen om en värld fri från fattigdom, hunger, förtryck och våld – med fokus på fred, jämställdhet och demokrati. Det gör PMU till en god affär i många aspekter och en mycket välförtjänt kandidat till Årets handelsföretag.”

 

[Publicerat 2023-03-28]